Yksityistiet

Ympäristölautakunta (Rantasalmi, Sulkava) jakaa yksityistieavustukset kuntien osoittaman määrärahan mukaisesti ja huolehtii seurannasta. Rakennustarkastaja antaa suostumuksen pysyvien liikenteen ohjaislaitteiden asentamiseen yksityisteille.

Kunnossapitoavustusten piiriin kuuluvia yksityisteitä on n. 280 km. Lisäksi avustuksen ulkopuolelle jääviä teitä on useita kymmeniä kilometrejä mm. mökkitiet, metsätiet.

Hakeminen

Rantasalmella vuotuisten kunnossapitoavustusten hakuaika päättyy 31.08. Lisätietoa avustusten hakemisesta.

Kunnossapitoavustushakemus (sähköinen lomake)

Kunnossapitoavustushakemus (pdf)

Huomiothan, että yksi kunnossapitoavustuksen myöntämisen peruste on, että tiekunta on järjestäytynyt ja sillä on maanmittauslaitoksen antama käyttöoikeustunnus.

Harkinnanvarainen perusparannuskorjaus

Harkinnanvaraisesti voidaan avustaa myös yksityisteiden perusparannuskorjauksia, joihin on mahdollista saada avustusta myös valtiolta, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta >

Yksityisteiden perusparannuksiin on edelleen hyvin tarjolla valtion avustusta. Tiedote 4.1.2023

Kunnalle toimitettava perusparannusavustushakemus on jätettävä jo edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä ja avustus myönnetään seuraavan vuoden avustusmäärä-rahasta.

Muut asiat

Yhteystiedot

Ympäristösihteeri
Päivi Yli-Kovero
050 470 5080
paivi.yli-koverorantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Rakennustarkastajan lupapäätökset 21.4.2023

Rakennustarkastajan lupapäätökset 21.4.2023(pdf)

Puutarhajätteen vastaanotto Susimäessä

Puutarhajätettä otetaan vastaan 26.4.2023 alkaen Susimäessä keskiviikkoisin klo 11-17. Lauantain vastaanottoajat ovat 29.4. klo 12-18 13.5. klo 12-18 27.5. klo 10-18 (pienjäteasema auki...