Yksityistiet

Ympäristölautakunta (Rantasalmi, Sulkava) jakaa yksityistieavustukset kuntien osoittaman määrärahan mukaisesti ja huolehtii seurannasta. Rakennustarkastaja antaa suostumuksen pysyvien liikenteen ohjaislaitteiden asentamiseen yksityisteille.

Kunnossapitoavustusten piiriin kuuluvia yksityisteitä on n. 280 km. Lisäksi avustuksen ulkopuolelle jääviä teitä on useita kymmeniä kilometrejä mm. mökkitiet, metsätiet.

Hakeminen

Rantasalmella vuotuisten kunnossapitoavustusten hakuaika päättyy 31.08. Lisätietoa avustusten hakemisesta.

Kunnossapitoavustushakemus (sähköinen lomake)

Kunnossapitoavustushakemus (pdf)

Huomiothan, että yksi kunnossapitoavustuksen myöntämisen peruste on, että tiekunta on järjestäytynyt ja sillä on maanmittauslaitoksen antama käyttöoikeustunnus.

Harkinnanvarainen perusparannuskorjaus

Harkinnanvaraisesti voidaan avustaa myös yksityisteiden perusparannuskorjauksia, joihin on mahdollista saada avustusta myös valtiolta, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta >

Yksityisteiden perusparannuksiin on edelleen hyvin tarjolla valtion avustusta. Tiedote 4.1.2023

Kunnalle toimitettava perusparannusavustushakemus on jätettävä jo edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä ja avustus myönnetään seuraavan vuoden avustusmäärä-rahasta.

Muut asiat

Yhteystiedot

Ympäristösihteeri
Päivi Yli-Kovero
050 470 5080
paivi.yli-koverorantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Aurinkorannan kaavaluonnos nähtävillä 31.8.2021 saakka

Rantasalmen kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 14.06.2021 asettaa kirkonkylän asemakaavamuutos / Aurinkoranta kaavaluonnoksen liitteineen nähtäville. Kaavaluonnos on nähtävillä 28.06.- 31.08.2021 Rantasalmen kunnanviraston/kirjaston aulassa sekä...

Huolettaako katon lumikuorma?

Runsaslumisena talvena lumikuormatietoa on seurattavissa vesi.fi -karttapalvelusta => lumikuormakartta Luomikuormatietoa kiinteistönomistajille löytyy mm. Ympäristökeskuksen sivulta.