Yksityistiet

Tekninen ja ympäristölautakunta jakaa yksityistieavustukset Rantasalmen kunnan osoittaman määrärahan mukaan ja huolehtii seurannasta. Rakennustarkastaja antaa suostumuksen pysyvien liikenteen ohjaislaitteiden asentamiseen yksityisteille.

Kunnossapitoavustusten piiriin kuuluvia yksityisteitä on n. 280 km. Lisäksi avustuksen ulkopuolelle jääviä teitä on useita kymmeniä kilometrejä, näitä ovat mm. mökkitiet, metsätiet.

Avustusperusteet

Hakeminen

Rantasalmella vuotuisten kunnossapitoavustusten hakuaika päättyy 31.08.

Kunnossapitoavustushakemus (sähköinen lomake)

Kunnossapitoavustushakemus (pdf)

Huomiothan, että yksi kunnossapitoavustuksen myöntämisen peruste on, että tiekunta on järjestäytynyt ja sillä on maanmittauslaitoksen antama käyttöoikeustunnus.

Harkinnanvarainen perusparannuskorjaus

Harkinnanvaraisesti voidaan avustaa myös yksityisteiden perusparannuskorjauksia, joihin on mahdollista saada avustusta myös Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta >

Kunnalle toimitettava perusparannusavustushakemus on jätettävä jo edeltävän vuoden elokuun loppuun mennessä ja avustus myönnetään seuraavan vuoden avustusmäärä-rahasta.

Muut asiat

  • Tietoimitusasioista vastaa maanmittauslaitos >
  • Lisätietoa yksityistieasioista saa myös Suomen Tieyhdistykseltä >
  • Digiroad on Väyläviraston avoin ja kansallinen avoimen datan tietojärjestelmä. Siihen on koottu koko Suomen tie- ja katuverkon keskilinjageometria sekä tärkeimmät ominaisuustiedot. Digiroad tarjoaa ilmaisen, yhtenäisen, digitaalisessa muodossa olevan liikenneverkon kuvauksen. Palvelusta löytyy myös yksityistietiedot.

Yhteystiedot

Ympäristöasiantuntija
Päivi Yli-Kovero
050 470 5080
paivi.yli-koverorantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...