Kasvatus ja koulutus

Rantasalmella on tarjolla monipuoliset kasvatus- ja koulutuspalvelut  varhaiskasvatuksesta musiikkiteatterilukioon ja seudulliseen kansalaisopistoon!

Pienimpiä kuntalaisia palvellaan laadukkailla varhaiskasvatuspalveluilla. Hoitopaikan saa hyvinkin nopealla aikataululla. Päiväkoteja on kirkonkylällä kaksi, joista toisen ohessa toimii vuodesta 2020 alkaen tarvittaessa myös ryhmäperhepäiväkoti. Kylillä on perhepäivähoitajia. Avoin varhaiskasvatus tarjoaa kerhotoimintaa niille perheille, jotka haluavat hoitaa lapset kotona.

Perusopetusta tarjotaan syyslukukaudesta 2021 alkaen kirkonkylän koululla. Koululaisten kesätoiminta auttaa pienten koululaisten kesähoidossa vanhempien ollessa töissä. Kirkonkylällä Rantasalmen yhtenäiskoulun yhteydessä toimii erillisessä rakennuksessa lukio. Lukiossa on aktiivinen musiikkiteatterilinja, studiolinja ja matkailulinja – toki voi opiskella myös yleislinjalla.

Järvi-Saimaan kansalaisopisto tarjoaa runsaasti monipuolisia harrastamis- ja opiskelumahdollisuuksia kaikenikäisille.

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...