Liikunta-aktiviteetit

Rantasalmen kunta ostaa monipuoliset liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ltä kunnan liikuntapalvelujen käyttäjille.

Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa, edistää väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla.

Hoidon ja kunnossapidon tavoitteena on kehittää kunnan liikunta-alueita, pitää niiden kunto hyvänä ja ohjata niiden käyttöä. Liikunta-alueita tarjotaan kunnan eri väestöryhmille tasapuolisesti kunnan eri osissa. Liikunta-alueita hoidetaan niin arkiliikunnan, kuin kilpa ja huippu-urheilun tarpeisiin.

Liikunnallisen elämäntavan edistämishanke

Saimme jatkoa hankkeelle vuoden 2024 loppuun.

Toukokuussa 2023 kunnassa käynnistyi AVI:n osin rahoittama hanke aikuisikäisten kuntalaisten liikunta-aktiivisuuden lisäämiseksi. Liikunnanohjaaja Susanna Lempinen on pitänyt vähän liikkuville ikäihmisille ja työikäisille ryhmä ja yksilöohjauksia. Susannaan voi olla yhteydessä, jos haluaa mukaan matalan kynnyksen liikuntaryhmään!

Hankkeessa on tarkoitus kehittää liikuntaneuvonnan palveluketjua niin, että ohjautuminen palveluun olisi sujuvaa. Sekä levittää tietoa liikuntaneuvonnasta, jotta kohderyhmiin kuuluvat voisivat osallistua palveluun.

Ensimmäinen hankevuosi on nyt lopuillaan. Hankkeeseen on osallistunut noin 150 vähän tai ei ollenkaan liikkuvaa ikäihmistä tai työikäistä.

Vaikka hanke loppuu ja uusi alkaa, niin ryhmät jatkuvat toukokuun loppuun 2024. Syksyn ryhmistä voi kysellä Susannalta kesän jälkeen.

Kesän ryhmiä suunnitellaan parhaillaan.

Rantasalmen kunta tarjoaa liikuntaneuvontapalvelua, jota tuottaa liikunnanohjaaja. Palvelu on tarkoitettu vähän tai ei ollenkaan liikkuville työikäisille ja ikäihmisille.

Liikuntaneuvontaan kuuluu alkuarviointi ja mittaukset, jonka perusteella asiakas määrittelee itselleen henkilökohtaiset tavoitteet suunnitelman muotoon mm. liikuntaan, uneen tai muuhun elämänlaatua parantaviin asioihin. Asiakas toteuttaa tavoitteidensa mukaista toimintaa. Liikuntaneuvoja neuvoo ja ohjaa matkan varrella. Suunnitelman kesto vaihtelee puolesta vuodesta vuoteen. Suunnitelman päättyessä pidetään palautekeskustelu, loppumittaus ja jatkosuunnitelma.

Hankkeen tavoitteena on löytää asiakkaalle mieleinen liikuntamuoto osaksi arkea muiden elämänlaatua parantavien toimien lisäksi. Liikuntaneuvojan palveluihin voit hakeutua itse tai erilaisten palveluiden kautta esim. terveystarkastukset.

Liikuntaneuvojaan saat yhteyden soittamalla tai sähköpostitse tai täyttämällä oheisen yhteydenottolomakkeen. Lomake on saatavilla paperisena kirjaston infopisteestä ja lomakkeen voi jättää infopisteeseen.

Linkki yhteydenottolomakkeeseen

Liikunnanohjaajan ajanvaraukset ja puhelinneuvonta maanantaisin klo 15-16 ja perjantaisin klo 8-9. Voit soittaa myös muina aikoina.

Liikuntaneuvoja tekee kotikäyntejä ja on tavattavissa myös kunnanvirastolla. Tapaamisia voidaan sopia myös liikunnallisen tekemisen merkeissä esim. kävelyn tai kuntosalikäynnin yhteydessä. Liikunnanohjaajan kanssa voi kokeilla erilaisia liikuntamuotoja asiakkaan liikuntasuunnitelman mukaisesti esim. kuntosali tai vesijuoksu.

Liikuntaneuvontapalvelu on maksuton.

Suunnitelman päättyessä kerätään asiakaspalaute oheisella lomakkeella. Palautekysely on saatavissa liikuntaneuvojalta myös paperiversiona. Kyselyyn vastamaalla voit vaikuttaa liikuntaneuvontatyön kehittämiseen.

Liikuntaneuvonnan palautekysely


Vinkkilinkit

Hyötyisinkö minä liikuntaneuvonnasta? -verkkotesti

Voiko liikuntaneuvonta olla sinun juttusi -video

Lisää vinkkejä Liikuntaneuvonta -sivustolta

Yhteystiedot liikuntaneuvontaan

Liikunnanohjaaja
Susanna Lempinen
050 304 4348
susanna.lempinenrantasalmi.fi

 

__________

Liikuntapaikkakartat

Talviliikuntapaikat kartalla (pdf)
Kesäliikuntapaikat kartalla (pdf)

Yhteystiedot liikuntapalvelujen tuottaja

Arto Tilaeus
0400 152 391
arto.tilaeusjarvisaimaanpalvelut.fi

Liikunta-alueiden hoito

Jari Tolvanen
040 670 0103
jari.tolvanenjarvisaimaanpalvelut.fi

Samuli Lankinen
040 187 8345
samuli.lankinenjarvisaimaanpalvelut.fi

Hyvinvointijohtaja (hyvinvointipalvelut, kulttuuri ja liikunta)
Johanna Keränen
040 161 5033
johanna.keranenrantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Rantasalmen yleiset uimarannat uimakaudelle 2024

Rantasalmen uimarantaluettelo 2024 (pdf) Alueellisen ympäristöterveydenhuoltojaoston pöytäkirjanote §19 (pdf)