Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut

Mikä on Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa?

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa järjestää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut Etelä-Savon 12 kunnan alueella. Alueen kuntia ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava.

Lisätietoa löydät: www.etelasavonha.fi

 

Etelä-Savon pelastuslaitoksen yhteystiedot, ajankohtaiset asiat ja palvelut löytyvät ( pelastustoimi.fi

> Etelä-Savon pelastuslaitoksen sivustolle

Hyvinvointialue vastaa lakisääteisten sosiaali- ja terveyspalveluiden ja pelastuspalveluiden järjestämisestä Rantasalmella, pois lukien ympäristöterveydenhuolto (mm. eläinlääkärit ja terveystarkastajat), josta vastaa Savonlinnan kaupunki => linkki terveysvalvonnan sivuille.

Sähköinen asiointi

Voit asioida Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisassa myös sähköisesti niin terveys- kuin sosiaalipalveluissa. Eloisan nettisivuilta löydät myös sähköisen asioinnin kuntakohtaiset vaihtoehdot.

> Sähköinen asiointi Eloisalla

Digilääkäri

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan Digilääkäri palvelee arkisin maanantaista perjantaihin koko Etelä-Savon hyvinvointialueen väestöä.

Digilääkäri on maksuton etävastaanottopalvelu Enonkosken, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen, Puumalan, Rantasalmen, Sulkavan ja Savonlinnan asukkaille.

> Digilääkäri Eloisa

Chat-palvelu

Eloisan chat tarjoaa Etelä-Savon asukkaille maksuttomat, helppokäyttöiset ja paikasta riippumattomat palvelut. Chatissa voi asioida anonyymina, mutta tarvittaessa myös tunnistautuminen on nopeaa ja turvallista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla.

Chat löytyy Eloisan nettisivujen oikeasta alanurkasta. Chatin eri palveluilla on omat aukioloaikansa.

> Eloisan Chat-palvelu

Terveysneuvonta ja hoidon tarpeen arviointi

Saat terveysneuvontaa jokaisen hyvinvointikeskuspalvelun vastaanotolla. Tarvittaessa varaamme sinulle vastaanottoajan ammattilaiselle.

> Terveysneuvonta

Ikääntyneiden asiakasohjaus

Ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjaus on ikääntyneille ja heidän läheisilleen tarkoitettu maksuton palvelu. Asiakasohjauksesta saat neuvontaa ja ohjausta hyvinvointialueen, yksityisten palveluntuottajien, kolmannen sektorin, vapaaehtoisten sekä seurakunnan ikääntyneille tarkoitetuista palveluista.

Ikääntyneiden asiakasohjaus

Lapsiperheiden asiakasohjaus Perheneuvo

Lapsiperheiden asiakasohjaus tarjoaa ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille suunnatuista palveluista.

> Lapsiperheiden asiakasohjaus

Vammaisten asiakasohjaus

Neuvomme ja ohjaamme kysymyksissä, jotka koskevat vammaisille henkilöille tarkoitettuja palveluja ja tukitoimia. Erilaiset tukitoimet helpottavat kotona ja kodin ulkopuolisessa elämässä selviytymistä.

> Vammaisten asiakasohjaus

Hyödyllisiä linkkejä:

Eloisan palvelut
> Eloisan palveluhakemisto
> Eloisan palvelupaikat
> Päivystys ja kiireellinen apu
> Eloisan Chat-palvelu
> Huoli-ilmoitus

Eloisan puhelinvaihde neuvoo myös, kun kaipaat yhteystietoja palveluihin. Vaihteen numero 015 411 4100 arkisin klo 9–15.

Uutiset

Kyläyhdistysten perustoiminta- ja harkinnanvaraiset avustukset haettavina vuodelle 2023

Kyläyhdistysten avustusmäärärahan jakoperusteet vuodelle 2023 Vuoden 2023 kunnan talousarvioon on varattu 5000 euron määräraha kylätoiminnan tukemiseen. Määräraha jaetaan perustoiminta-avustukseen ja harkinnanvaraiseen avustukseen. Hakemuslomake...

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...