Apulanta-Metsä istutettiin Rantasalmelle!

TOINEN APULANTA-METSÄ ISTUTETTIIN RANTASALMELLE

Aurinkoinen ja lämmin keli suosi kun lauantaina 18.5Rantasalmella sijaitsevalle 1,8 hehtaarin maalpalstalle istutettiin liki 3000 koivuntaimea talkoovoimin. Kyseessä on jo toinen istutettu Apulanta-metsä. Historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin Heinolaan vuonna 2023.  Rantasalmella mukana istuttamassa oli bändin lisäksi lähes 50 hengen faniporukka ja yhteistyössä monia paikallisia tahoja. Istutusta opastamassa ja työnjälkeä valvomassa olivat Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon asiantuntijat.

Koivumetsän istutus on tärkeä askel kestävän kehityksen edistämisessä ja paikallisen ekosysteemin monimuotoisuuden tukemisessa. Olemme ylpeitä tästä hankkeesta ja toivomme, että se innostaa myös muita yhteisöjä vastaaviin toimiin. Haluamme kiittää jokaista istuttajaa ja tahoa, jotka tekivät hienosta päivästä mahdollisen!” sanoo Apulanta-yhtyeen rumpali ja toimitusjohtaja Sipe Santapukki.

Rantasalmella halutaan pitää huolta luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Koivumetsän istuttaminen tukee tätä tavoitetta ja mikä olisi sen upeampaa kuin tehdä istuttamista upeiden ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa upeassa yhteishengessä! Rantasalmen kunta kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja erityiskiitos Sipelle ja Tonille, että tapahtuma järjestettiin Rantasalmella.”  sanoo Rantasalmen kunnanjohtaja Rainer Leskinen

Rantasalmelle istutettu koivumetsä on upea esimerkki siitä, kuinka paikalliset yhteisöt voivat yhdessä vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen. Koivut eivät ainoastaan paranna alueen monimuotoisuutta, vaan ne tarjoavat myös arvokkaan elinympäristön monille eliölajeille. Minusta kasvaa puu -hanke osoittaa, että pienillä teoilla voidaan saavuttaa merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Apulanta-yhtyeen aloittamaan Minusta kasvaa puu -metsähankkeeseen kuuluva toinen Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja halukkaat voivat käydä paikan päällä seuraamassa metsän kasvua. Apulanta-metsä sijaitsee Rantasalmelle lähellä golfkenttää Kielotien varrella. 

Työt metsän ylläpidon osalta tulevat jatkumaan ja hanketta voi seurata Minusta kasvaa puu Instagram-tilillä @minustakasvaapuu sekä Apulannan omissa somekanavissa.

Toinen Apulanta-metsä istutettiin Rantasalmelle lauantaina 18.5.2024
Videotuotanto: Mikko Kuoppasalmi
MINUSTA KASVAA PUU -HANKE

Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää. Puut ovat myös koti tuhansille eliöille. Puut muistuttavat meitä elämän kiertokulusta ja siitä, keitä me olemme ja mihin olemme menossa. Puita kannattaa istuttaa. Minusta kasvaa puu kantaa meidän kortemme kekoon.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Minusta kasvaa puu-hanke sai alkunsa Olympiastadionilta vuonna 2022, kun Apulannan 30-vuotisen uran kunniaksi järjestetyllä juhlakeikalla jaettiin yhteensä 350 000 koivunsiementä konserttivieraille giveaway-lahjana.

Lue lisää hankkeesta täältä
APULANTA-METSÄ YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:
Rantasalmen kunta, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo, Veme Oy (Sisuputki), Järvisydän, Vihavaisen taksi Oy, Rinssi-Eversti.