Esiopetus

Esikoulu eli eskari on koulunomaista toimintaa, jossa enimmäkseen leikinomaisin keinoin opetellaan koulussa tarvittavia taitoja kuten kuuntelemaan oppimista, toisten huomioimista ja sosiaalisia taitoja.

Rantasalmen kunnassa esiopetusta annetaan Rantasalmen yhtenäiskoulun tiloissa. Eskaripäivä alkaa aamupiirillä, jossa vaihdamme kuulumisia, laulamme ja leikimme. Toimintatuokioilla teemme mm. tehtäviä Hauska Matka Eskariin!-oppikirjamme avulla.

Ulkoilun aikana tutustumme luontoon ja lähiympäristöön. Ulkoilun jälkeen menemme koulun ruokasaliin ruokailemaan. Syötyämme on vielä aikaa erilaisiin toimintatuokioihin kuten esim. musiikkiin ja liikuntaan.

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Esiopetukseen ilmoittaudutaan samana vuonna, kun lapsi täyttää 6 vuotta. Esiopetuksen aloittavien lasten perheille postitetaan kirje, jossa on ilmoittautumisohjeet ja tietoa aamu- ja iltapäivätoiminnasta. Ilmoittautumisajankohta ilmoitetaan paikallislehdessä, päiväkodeissa sekä kunnan verkkosivustolla.

Ilmoittautumislomake esiopetukseen 2023-24(pdf)

Yhteystiedot

Rantasalmen yhtenäiskoulun esiopetus
[phone]040 161 5026[/phone]
eskarirantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...