Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu

Rantasalmella on käytössä tuntiperusteinen asiakasmaksu, joka perustuu asiakasmaksusopimukseen, jossa asiakas on arvioinut kuukausimaksuun sisältyvän tuntimäärän. Asiakasmaksu määräytyy kuukausittain korkeimman varatun tuntimäärän mukaisesti.

Varhaiskasvatusmaksut määritetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) mukaan. Varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten perhe toimittaa tulotiedot ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Tulotiedot voi toimittaa sähköisen asioinnin kautta, antamalla lupa tarkistaa tulotiedot tulorekisteristä, laittamalla sähköpostin liitteenä tai toimittamalla tulotiedot kunnanvirastolle varhaiskasvatuksen toimistosihteerille. Perhe voi myös varhaiskasvatuspaikkaa hakiesssaan hyväksyä korkeimman maksun, jolloin tuloselvityksiä ei tarvitse toimittaa. Perheelle lähetetään varhaiskasvatusmaksusta kirjallinen päätös kotiin.

Maksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen. Maksuaikaa on laskutuspäivästä alkaen kaksi viikkoa. Varhaiskasvatusmaksut ovat ilman erillispäätöstä suoraan ulosottokelpoisia.

Yhteystiedot

Toimistosihteeri
Jaana Koponen
Laskutus ja tulonselvitysasiat
040 161 5016
jaana.koponenrantasalmi.fi

Lisätietoja varhaiskasvatusmaksun määräytymisestä voi kysellä:
Pasi Savolainen
040 558 5290
pasi.savolainen@rantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...