Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu

Rantasalmella on käytössä tuntiperusteinen asiakasmaksu, joka perustuu asiakasmaksusopimukseen, jossa asiakas on arvioinut kuukausimaksuun sisältyvän tuntimäärän. Asiakasmaksu määräytyy kuukausittain korkeimman varatun tuntimäärän mukaisesti.

Varhaiskasvatusmaksut määritetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) mukaan. Varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten perhe toimittaa tulotiedot ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Tulotiedot voi toimittaa sähköisen asioinnin kautta, antamalla lupa tarkistaa tulotiedot tulorekisteristä, laittamalla sähköpostin liitteenä tai toimittamalla tulotiedot kunnanvirastolle varhaiskasvatuksen toimistosihteerille. Perhe voi myös varhaiskasvatuspaikkaa hakiessaan hyväksyä korkeimman maksun, jolloin tuloselvityksiä ei tarvitse toimittaa. Perheelle lähetetään varhaiskasvatusmaksusta sähköisesti päätös.

Maksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen. Maksuaikaa on laskutuspäivästä alkaen kaksi viikkoa. Varhaiskasvatusmaksut ovat ilman erillispäätöstä suoraan ulosottokelpoisia.

Yhteystiedot

Toimistosihteeri
Jaana Koponen
Laskutus ja tulonselvitysasiat
040 161 5016
jaana.koponenrantasalmi.fi

Lisätietoja varhaiskasvatusmaksun määräytymisestä voi kysellä:
Johanna Pohjanpalo
040 558 5290
johanna.pohjanpalo@rantasalmi.fi

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Rantasalmen kunta ostaa monipuoliset liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ltä kunnan liikuntapalvelujen käyttäjille. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa- ja...