Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys

Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys on toiminut aktiivisesti lasten, nuorten sekä aikuisten musiikkiharrastuksen hyväksi vuodesta 1979 lähtien. Yhdistyksen toiminta koostuu puhallinorkesteritoiminnasta ja nuorisoteatterista.

Yhdistyksen orkesteritoiminnassa on tällä hetkellä mukana noin 80 soittajaa ja musikaaleissa on mukana noin 40 harrastajaa, mikä on paljon verrattuna Rantasalmen väkilukuun (alle 3 500).

Orkestereita on seitsemän ja ne esiintyvät vuosittain aktiivisesti Rantasalmella ja sen lähiympäristössä. A-, B- ja C-puhallinorkesterien lisäksi yhdistyksessä on A-orkesterilaisista koottu pienempi Ihmekvintetti-kokoonpano, Aikuisten viihdeorkesteri, Aikuisten puhallinorkesteri sekä Aikuisten alkeispuhallinorkesteri. Omia konsertteja yhdistys järjestää vuodessa kymmenisen ja orkesterit esiintyvät monissa muissa tilaisuuksissa vuoden mittaan – vuonna 2017 tapahtumia oli Suomi 100 -juhlavuoden vuoksi poikkeuksellisen paljon (94 tapahtumaa), normaalivuosina noin 50–60 kpl.

Nuorisoteatteri ja lastenteatteri Ranttali valmistavat vuosittain keväälle uuden musikaalin, josta on huhti-toukokuussa yli kymmenen esitystä. Orkesteri esiintyy myös muiden orkesterien, kuorojen sekä teatteriryhmien kanssa. Yhdistys toimii läheisessä yhteistyössä  Järvi-Saimaan kansalaisopiston kanssa, joka järjestää soiton- ja teatterinopetusta Rantasalmella. Yhteistyö kunnan ja sen koulujen kanssa on myös merkittävää. Toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille ja aikuisille mahdollisimman korkeatasoista ja monipuolista opetusta ja toimintaa musiikin ja teatterin parissa. Samalla tarjoamme rantasalmelaisille sekä muille Etelä-Savon asukkaille kulttuuripalveluita konserttien, teatteriesitysten sekä muiden tapahtumien muodossa. Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistys on yksi tärkeimmistä kulttuurintuottajista Rantasalmella.

Musiikki- ja teatterisali Tornado on yhdistyksen omistama 195-paikkainen sali. Tornado on remontoitu merkittävämmin viimeksi vuonna 2012, pääosin talkoovoimin ja Leader-rahoituksen turvin. Salissa on ammattiteatteritasoinen ääni- ja valokalusto ja sitä vuokrataan myös yhdistyksen ulkopuoliseen käyttöön. Tornado-saliin voit tutustua lisää sen omalta sivulta.

Lisätietoa Rantasalmen puhallusorkesteriyhdistyksen sivustolta osoitteessa: tornis.net

Ajankohtaista nyt

Apulanta-Metsä istutettiin Rantasalmelle!

TOINEN APULANTA-METSÄ ISTUTETTIIN RANTASALMELLE Aurinkoinen ja lämmin keli suosi kun lauantaina 18.5. Rantasalmella sijaitsevalle 1,8 hehtaarin maalpalstalle istutettiin liki 3000 koivuntaimea talkoovoimin. Kyseessä on jo toinen istutettu Apulanta-metsä....