Musiikkiteatterilinja

Musiikkiteatterilinjalla opiskelija voi hakeutua joko näyttelijäksi tai soittajaksi.

Näyttelijä opiskelee näyttelijäntyö-, tanssi- ja laulukursseilla kolmesti viikossa. Näyttelijä, joka opiskelee kaikki osa-alueet, työskentelee ohjatussa opetuksessa 250–400 tuntia vuodessa. Lisäksi hän harjoittelee luonnollisesti kotona (roolitekstit, laulut, tanssien koreografiat). Soittaja on osa musikaaliorkesteria, jonka harjoitukset ovat kerran viikossa.

Valmis musikaali esitetään noin kymmenen kertaa kevään aikana Tornadossa.

Musiikkiteatterilinjalla saat hyviä ystäviä, lukiokursseja ja valmiuksia alan jatko-opintoihin ammattilaisten valmennuksella! Kunnasta löytyy soluasuntoja ulkopaikkakuntalaisille ja lähikaupungeista pääsee liikkumaan julkisin kulkuneuvoin.

Vuosittainen opetusohjelma

  • Näyttelijäntyö: kolme opintojaksoa näyttelijöille
  • Musikaaliorkesteri: kolme opintojaksoa soittajille
  • Näyttelijöiden musikaalilaulu: kolme opintojaksoa näyttelijöille
  • Tanssi: kolme opintojaksoa näyttelijöille
  • Valo-ja äänitekniikka: vähintään kaksi opintojaksoa lukuvuoden aikana
  • Kulttuurintuottaminen: kaksi opintojaksoa vuosittain

Huom! Musikaali valmistetaan yhteistyössä Rantasalmen Nuorisoteatterin kanssa ja yhdistys kerää osallistujilta tuotantomaksun, jonka suuruus on näyttelijöille noin 30 €/lukukausi ja soittajille noin 10 €/lukukausi. Tuotantomaksut käytetään puvustuksen, maskeerauksen ja lavastuksen kuluihin.

Esitykset toteuttaa Rantasalmen puhallinorkesteriyhdistyksen nuorisoteatterijaos. Kaikkien näyttelijöiden ja soittajien huoltajien toivotaan osallistuvan talkootyöhön, jota esitysten toteutuminen vaatii. Talkootehtäviä ovat mm. lipunmyynti, liikenteenohjaus, kahviotoiminta ja järjestyksenvalvojatehtävät. Palkkioksi työstä saadaan ihan mahtavat esitykset!

Lisätietoja: http://www.tornis.net/

Yhteystiedot

Musiikkiteatterivastaava

Anna-Maija Saari

040-7363515 anna-maija.saarirantasalmi.fi