EU:n Erasmus+ -hanke Tourism as an attraction factor on toteutunut vuosina 2021-2023 päättyen Bulgarian opintoretkeen keväällä 2023. Hankkeeseen on päässyt osallistumaan 20 syksyllä 2021 ja 2022 aloittanutta opiskelijaa. Kumppanikoulut Knezasta, Bulgariasta ja Pärnusta, Virosta vierailivat lukiollamme toukokuussa 2022. Opintoretken aikana tutustuimme Rantasalmen luonto- ja kulttuurimatkailukohteisiin vieraillen mm. Ruutanaharjulla, lintutornilla ja Porosalmen eBike -maastoissa. Opetimme vieraillemme mm. kansallista lajiamme pesäpalloa, karjalanpiirakoiden paistamista ja luonnossa selviämisen perustaitoja, mistä kiitos Järvisydämen eräoppaille!

Opintoretket kumppanikouluihin on toteutettu lukuvuonna 2022-2023. Syksyllä 2022 vierailimme Pärnussa, jossa tutustuimme kausittaiseen turismiin ja sen haasteisiin. Vierailimme mm. Pärnun yliopistolla, jossa opiskelijat saivat tehtäväkseen laatia matkailijaprofiilin aivan uudenlaiselle matkailutapahtumalle ja jatkoimme koulussa matkailutapahtuman kehittämistä. Tuotoksina syntyi hienoja esittelyvideoita! Unohtumaton oli myös monipuolisen yrittäjän Errit Kuldkeppin inspiroiva yrittäjätarina.

Bulgarian opintoretki toteutui huhtikuussa 2023. Aiheena oli maalaisturismi ja kohteet ja tehtävät liittyivät aiheeseen. Tutustuimme mm. paikalliseen museoon, luostariin, käsityönäyttelyyn ja ravintoloihin, joissa seudun oma tuotanto oli vahvasti esillä. Muistoksi jäi kokemukset hyvin erilaisesta vaikkakin meille tutusta maalaisseudusta.

Rohkeus matkustaa ja käyttää englannin kieltä kehittyi varmasti kaikilla osallistujilla, kun opintoretkillä työskenneltiin ja vietettiin vapaa-aikaakin monikansallisissa ryhmissä.

 

Kuva on Putkisalon lammastilan vierailulta Suomen opintoretken aikana. Lisää kuvia opintoretkistä löytyy lukion FB-sivuilta!