Puistot, näkö- ja lintutornit

Kadettipuisto

Suomalaisen upseerikoulutuksen 225-vuotisjuhlaviikonloppuna 2004 nimettiin Rantasalmella osa Ohitustien varrella olevaa rantapuistoa Kadettipuistoksi. Keskellä puistoa on Haapaniemestä, Kadettikoulun alkuperäiseltä sijaintipaikalta tuotu kivi. Kiveen on kiinnitetty puiston nimilaatta. Kivelle johtavan polun varteen on istutettu Kadetti-merkkisiä omenapuita.  Puiston rajaavat Kadettikoulun merkkihenkilöiden mukaan nimetyt polut:

Yrjö Maunu Sprengtportenin polku

(Ohitustieltä katsoen vasemmanpuoleinen puistoa rajaava polku)

Yrjö Maunu Sprengtporten *1740 Porvoon pitäjässä, + 1819 Pietarissa. Eversti, Savon Prikaatin komentaja, myöhemmin kenraalimajuri ja Autonomisen Suomen Suuriruhtinaskunnan ensimmäinen kenraalikuvernööri. Suomalaisen upseerikoulutuksen perustaja.

Samuel Möllerin polku

(Rantaa pitkin puistoa rajaava polku)

Samuel Möller *1743 Sauvossa, + 1815 Joroisissa. Everstiluutnantti, pappi, Haapaniemen Kadettikoulun johtaja v. 1779-1808 ja Haapanimen Kenttämittauskoulun opettaja 1812-1814. Suomalaisen upseerikoulutuksen ja upseerikasvatuksen isä.

Otto Carl von Fieandtin polku

(Ohitustieltä katsoen oikeanpuoleinen puistoa rajaava polku)

Otto Varl von Fieandt *1758 Mikkelin Kyyhkylässä, +1825 Mikkelin Kyyhkylässä. Everstiluutnantti, Haapanimen Kadettikoulun opettaja ja Haapanimen Kenttämittauskoulun johtaja 1812-1819.

Pekka Lipposen patsas

Pekka Lipponen on nimimerkki Outsiderin, oikealta nimeltään Aarne Haapakoski (myöhemmin nimimerkistä tuli Haapakosken ja Seppo Tuiskun yhteinen), luoma fiktiivinen veijarihahmo, joka on seikkaillut mm. kuunnelmissa ja elokuvissa. Haapakoski loi Pekka Lipposen ja tämän toverin Kalle-Kustaa Korkin vuonna 1945. Koko kansan tuntemiksi hahmot tulivat radiokuunnelmien myötä.

Pekka Lipponen on kotoisin Rantasalmen Saparomäeltä, liikemies ja maailmankansalainen. Hän elää Rantasalmella edelleen mm. yritysten, teiden ja paikannimissä ja omaa nimeään kantavassa elokuun markkinatapahtumassa Lipposmarkkinoissa. Markkinoilla valitaan vuosittain Pekka ja Manta viemään Rantasalmea maailmalle. Pekan patsas on paljastettu 2.8.2009 ja se seisoo Rantasalmen torilla, S-marketin vieressä.

Osikonmäen näkötorni

Osikonmäen näkötorni valmistui syksyllä 2000 lukuisten tahojen yhteistyön tuloksena valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan. Kylän korkein kohta , Hyppinginmäki, on 80 metriä Haukiveden ja 155 metriä merenpinnan yläpuolella. Alueelle on rakennettu tulisijallisen laavu, joka on kävijöiden käytettävissä. Näkötorni sijaitsee Osikonmäellä n.2 kilometriä Rantasalmen keskustaajamasta Papinmäentien varrella.

Repomäen näkötorni

Repomäen näkötorni on rakennettu talkoilla vuonna 2002. Näkötornista voi ihailla Linnansaaren kansallispuiston upeita maisemia. Repomäen näkötorni sijaitsee noin 14 km Rantasalmen kirkonkylältä Varkauden suuntaan Repomäentien varressa.

Kosulanlammen lintutorni

Kosulanlammen lintutorni sijaitsee aivan Rantasalmen kirkonkylän kupeessa, Pappilantien päästä lähtee tornille vievät pitkospuut.

Putkilahden lintutorni

Putkilahden lintutorni sijaitsee noin 9 km Rantasalmen kirkonkylältä Savonlinnan päin Parkumäen tien varrella, osoite Parkumäentie 922.

Asikkalan lintutorni

Asikkalan lintutorni sijaitsee noin 10 km Rantasalmen kirkonkylältä Asikkalaan päin, osoite Asikkalantie 956.

Ajankohtaista nyt

Leikkipuistot

Tervetuloa kunnan leikkipuistoihin!Kuntamme leikkipuistot tarjoavat lapsille ja perheille turvallisen ja iloisen ympäristön ulkoiluun, leikkiin ja yhdessäoloon. Leikkipuistomme ovat suunniteltu eri-ikäisten lasten tarpeet huomioiden,...

Apulanta-metsä

MINUSTA KASVAA PUU -HANKE Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää....