Rantasalmen kunta on ottanut käyttöön Luottamuksellinen viesti -turvapostipalvelun

Rantasalmen kunta on ottanut käyttöön Luottamuksellinen viesti -turvapostipalvelun. Palvelu mahdollistaa suojatun sähköpostin lähettämisen Rantasalmen kuntaan ja vesilaitoksen laskutukseen. Luottamuksellinen viesti -palvelu parantaa sähköpostiviestinnän turvallisuutta ja luottamuksellisuutta. Palvelun käyttöönotto on osa toimenpiteitä parantaa tietoturvaa ja tietosuojaa.

Palvelu toimii tällä hetkellä ulkoisilla sähköpostiosoitteilla ja myöhemmin heinäkuusta alkaen @rantasalmi.fi -osoitteilla.

Mikä on Luottamuksellinen viesti -palvelu?

Luottamuksellinen viesti -palvelu on turvallinen sähköpostipalvelu, joka suojaa viestinnän sisällön salaamalla sen. Tämä tarkoittaa, että vain viestin lähettäjä ja vastaanottaja voivat lukea viestin sisällön. Palvelu on suunniteltu erityisesti käsittelemään arkaluontoista tietoa, kuten henkilötietoja ja muita luottamuksellisia tietoja.

Milloin käyttää Luottamuksellinen viesti -palvelua?

Suojattua sähköpostia voi lähettää palvelussa valmiiksi määritellyille osoitteille tai suoraan kenelle tahansa, jolla on käytössä @rantasalmi.fi -sähköpostiosoite.

Pyydä asiakasta aina käyttämään suojattua sähköpostia ja;
käytä @rantasalmi.fi ulkopuolelle lähettäessä aina suojattua sähköpostia, jos viestisi sisältää esimerkiksi:

 • Henkilötietoja (esimerkiksi henkilötunnuksia)
 • Arkaluonteisia tietoja tai niitä sisältäviä (kuten terveystietoja)
 • Sopimuksia ja muita tärkeitä asiakirjoja

Luottamuksellinen viesti -palvelusta lähetetty saapuu vastaanottajalle linkkinä, josta pääsee lukemaan viesti palvelusta. Saapuneen viestin voi lukea uudestaan vain samalla laitteella ja samasta IP-osoitteesta. Tämä lisää tietoturvaa ja estää luvattomia henkilöitä pääsemästä viestiin käsiksi, vaikka he saisivat linkin haltuunsa.

Miten lähettää suojattu sähköpostia?

Suojatun sähköpostin lähettämiseen tarvitaan oman sähköpostiosoitteen, minkä rekisteröidään sähköpostipalveluun.

 1. Rekisteröidy: Rekisteröi henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi palveluun (https://turva.rantasalmi.fi/). Mikäli olet jo rekisteröitynyt palveluun voit tilata uuden linkin sähköpostiisi. Rekisteröinti on voimassa 10 päivää.
 2. Kirjaudu palveluun: Mene omaan sähköpostiisi ja siirry palvelun lähettämän sähköpostin linkistä klikkaamalla kirjautuaksesi palveluun.
 3. Lähetä viesti:
  • Uusi viesti: Kirjaudu palveluun ja valitse ”Lähetä uusi viesti”.
  • Vastaanottaja: Valitse vastaanottaja valmiiksi määritellyistä osoitteista tai keneltä tahansa, jolla on @rantasalmi.fi -sähköpostiosoite (pudotusvalikosta valinta ”—”).
  • Sisältö: Kirjoita viestisi. Muista, että voit lähettää viestissä arkaluonteista ja luottamuksellista tietoa, joka suojataan salauksella.
  • Liitteet: Voit lisätä viestiisi liitteitä. Klikkaa ”Lisää liite” -painiketta ja valitse tiedostot, jotka haluat liittää viestiisi. Liitteet salataan samalla tavalla kuin viestin sisältö.

Lähetä luottamuksellinen -palvelu: https://turva.rantasalmi.fi/