Yhteiset neuvontapalvelut

Edunvalvonta

Maistraatti tai käräjäoikeus voi määrätä edunvalvojan henkilölle, joka ei itse kykene valvomaan etuaan tai hoitamaan oikeuksiaan. Edunvalvoja puolustaa päämiehen etuja ja edustaa tätä asioissa, jotka on määrätty hänen hoidettavikseen. Edunvalvojan tehtävän sisällöstä päättää maistraatti tai käräjäoikeus. Edunvalvojan on vuosittain tehtävä tili maistraatille päämiehensä varoista ja varojen käytöstä.

Yhteiskunta huolehtii siitä, että jokainen yleisen edunvalvojan palveluita tarvitseva voi saada niitä kotiseudultaan. Palveluista saa tietoja maistraatista.

Edunvalvoja on oikeutettu perimään korvauksen palveluistaan. Oikeusministeriö on antanut ohjeet palkkion määräytymisen perusteista. Myös maistraatin myöntämät luvat ovat maksullisia. Lisäksi maistraatti veloittaa palkkion vuositilin tarkastuksesta.

Yleisenä edunvalvojana Rantasalmella toimii Markku Karvonen joka on tavattavissa Rantasalmen kunnanvirastolla arkipäivisin klo 9.00-15.00 välisellä ajalla ajanvarauksella.

Markku Karvonen: 050 536 1399

Ajankohtaista nyt

Rantasalmen ja Sulkavan alueen hengitysinfektiopotilaiden hoito keskitetään Rantasalmelle

Rantasalmen terveysaseman yhteydessöä toimii erillinen infektioasema hengitystieinfektioiden hoitoa varten. Itä-Savon sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti asemalle ohjataan Rantasalmen ja Sulkavan kunnan asukkaat, joilla on hengitystietulehduksen...