Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveyspalvelut on suunnattu erilaisissa psyykkisissä ongelmatilanteissa olevien ihmisten tukemiseen. Päihdepalvelujen tavoitteena on ennaltaehkäistä ja hoitaa päihteiden ongelmakäytön sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja.

Mielenterveyspalvelut

Mielenterveyspalveluja tarvitessasi voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen. Yhteydenotot ovat luottamuksellisia ja hoito suunnitellaan yhdessä kanssasi.

Mielenterveyshoitaja ja psykoterapeutti Petri Kilpeläinen puh. 044 417 2685
Mielenterveyshoitaja Kaarina Pulkkinen puh. 044 417 2686

Päihdepalvelut

Tarjoamme apua ja tukea päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen, kuntoutukseen sekä muihin palveluihin. Huolestuneille läheisille ja nuorille, joita päihteet askarruttavat, tarjoamme keskusteluapua sekä tietoa eri mahdollisuuksista.

Päihdehuollon katkaisuhoitoon hakeudutaan terveyskeskuslääkärin tai päivystysvastaanoton kautta. Laitoskuntoutukseen hakeudutaan ottamalla yhteyttä aikuissosiaalityöhön. Kuntoutuksen tarvetta arvioidaan moniammatillisesti ja päätöksen kuntoutuksesta tekee sosiaalityöntekijä.

Sosiaalityöntekijä Mari Laiho puh. 044 417 2606
mari.laiho@sosteri.fi

Kohtaamispaikka ja AA-toiminta

Kohtaamispaikka KOMPASSI

Kohtaamispaikka tarjoaa kuntoutujalle paikan, jossa on mahdollista käydä kahvilla, tavata toisia ihmisiä ja halutessaan osallistua ryhmätoimintaan. Yhteinen tavoitteemme on osallisuuden kautta löytää uutta voimaa ja sisältöä elämään toiminnallisin menetelmin.

Oravantie 5 A 1
58900 Rantasalmi

Avoinna: tiistaisin ja perjantaisin klo 8.00–12.00

AA-ryhmä: Rantasalmella Kirkkorinteen alakerrassa maanantaisin klo 19.00


Yhteistyössä

Mielenterveyden ja riippuvuuksien avohoito – Sosteri

Päihdehuollon palvelut – Sosteri

Mielenterveystalo.fi

MIELI ry

Kriisikeskus Savonlinna

RIKU Rikosuhripäivystys

FinFami ry – Mielenterveysomaisten keskusliitto

Päihdelinkki.fi

Perheasian neuvottelukeskus – Savonlinnan seurakunta

 

 

 

Ajankohtaista nyt

Rantasalmen ja Sulkavan alueen hengitysinfektiopotilaiden hoito keskitetään Rantasalmelle

Rantasalmen terveysaseman yhteydessöä toimii erillinen infektioasema hengitystieinfektioiden hoitoa varten. Itä-Savon sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti asemalle ohjataan Rantasalmen ja Sulkavan kunnan asukkaat, joilla on hengitystietulehduksen...