Palvelut kotona asuville ikääntyneille

Ikääntyneiden palveluohjaus

Saat ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluista.

Soita: +358 15 211 557 ma–pe 09:00–15:00

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Iäkkäiden palvelujen hakemus

Voit hakea tällä hakemuksella iäkkäille myönnettäviä sosiaalipalveluja. Sinuun otetaan yhteyttä hakemuksen jatkokäsittelyä varten. Jos olet uusi asiakas, hakemuksen käsittely voi edellyttää palvelutarpeen arviointia.

Iäkkäiden palvelujen hakemus

 

Palvelukeskus Mäntylä

Ikääntyneiden neuvonta: 040 561 1648
ma-pe

Palvelukeskus Mäntylä
Lipposenpolku 2
040 835 8969

Mäntylän esimies: 040 720 0622

Ateriapalvelu

Lisätietoa ateriapalveluista löytyy Eloisan verkkosivuilta:

https://etelasavonha.fi/palvelut/ikaihmiset/arjen-tuki-ja-etapalvelut/ateriapalvelut/

 

Kotihoito

Kotihoito on tarkoitettu ikääntyneille, pääasiassa yli 65-vuotiaille. Kotihoidon asiakkuus edellyttää ammattilaisen tekemää palvelutarpeenarviota. Kotihoidon tavoitteena on tukea toimimistasi kotiympäristössäsi toimintakyvyn heikkenemisen jälkeen.

Uutena kotihoidon asiakkaana aloitat arviointijaksolla. Arviointijakso kestää enintään neljä viikkoa ja sen aikana selvitämme yhdessä mahdollisuuksia vahvistaa toimintakykyäsi tai kuntoutumistasi sekä palveluiden tarvettasi. Arviointijakson voimme toteuttaa myös arkikuntoutusjaksona.

Jos arviointijakson jälkeen tilanne on se, ettet selviydy arkielämän toiminnoista tai sairautesi kotihoidosta itsenäisesti, tukipalveluiden, omaisten tai muiden palvelujärjestelmien avulla, jatkat kotihoidon asiakkaana. Kotihoidon käyntien määrä, aikataulu ja sisältö suunnitellaan vastaamaan tarvettasi. Palvelu voi sisältää sairaanhoitoa, kuntoutusta ja arjen toimiin liittyvää huolenpitoa. Kotihoitoa tuetaan arjen tukipalveluilla.

Jos haluat hakea kotihoitoa, ota yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Tilapäinen kotisairaanhoito

Tilapäinen kotisairaanhoito tarkoittaa kotonasi tapahtuvaa sairaanhoitopalvelua, jota saat harvemmin kuin kerran viikossa tai lyhyemmän ajan kuin kaksi kuukautta.

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...