Ikääntyneiden ympärivuorokautinen asuminen

Ympärivuorokautinen asuminen on vaihtoehto silloin, kun asuminen esimerkiksi kotihoidon, perhehoidon tai yhteisöllisen asumisen avulla ei enää suju.

Ympärivuorokautinen asuminen voi sopia sinulle tai ikääntyneelle läheisellesi, jos tarve on asumisen lisäksi hoitoon ja huolenpitoon, valvontaan ja ohjaukseen kaikissa päivittäisissä toiminnoissa sekä jatkuvaan yöhoitoon. Henkilökunta on yötä päivää paikalla asumispalveluyksikössä.

Mikäli olet tai läheisesi on kotihoidon asiakas, ota asumispalveluun hakeminen puheeksi hoitajan kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä Ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta. Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla. Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi tarvitsisi asumispalveluita, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Asiakasohjaus ikääntyneille

Ikääntyneiden asiakasohjaus ohjaa ja neuvoo ikääntyneiden palveluissa.

Ikääntyneiden palveluohjaus +358 15 211 557 ma – pe 9.00 – 15.00.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.

Kiireetön yhteydenottopyyntö

Iäkkäiden palvelujen hakemus

Voit hakea tällä hakemuksella iäkkäille myönnettäviä sosiaalipalveluja. Sinuun otetaan yhteyttä hakemuksen jatkokäsittelyä varten. Jos olet uusi asiakas, hakemuksen käsittely voi edellyttää palvelutarpeen arviointia.

Iäkkäiden palvelujen hakemus

 

Tehostettu palveluasuminen

Rantasalmella tehostetun palveluasumisen keskeisenä tavoitteena on tarjota laadukkaat, oikein kohdennetut oikea-aikaiset palvelut. Palveluasumisen kriteerien avulla tuotetaan tasapuoliset palvelut jokaiselle niitä tarvitsevalle. Tehostettu palveluasuminen tulee kysymykseen silloin, kun tarvitset hoitoa ja valvontaa 24/7. Tehostettua palveluasumista tarjotaan Mäntylässä.

Palvelukeskus Mäntylä tarjoaa ympärivuorokautista asumista ikääntyneille neljässä pienryhmäkodissa Rantasalmella.
Mäntylässä sijaitsee myös terveysaseman fysioterapian yksikkö.

Mäntylässä tavoitteena on hyvä ikääntyminen kodinomaisessa ympäristössä, yksilöllisten palveluiden turvin ja kuntouttavan hoitotyön keinoin.
Asukkaita tuetaan päivittäisissä toimissa huomioimalla heidän omat voimavaransa ja tarpeensa niin, että heidän tavoitteensa elämänlaadulle ja kuntoutumiselle saavutettaisiin. Asukkaat voivat asua Mäntylässä elämänsä loppuun asti riittävän tuen avulla.

 

Käyntitiedot

Lipposenpolku 2
58900 Rantasalmi

Palvelupaikka kartalla

Näytä reitti tänne

Puhelinasiointi

Palvelukeskus Mäntylä

+358 40 835 8969

Palveluvastaava

+358 40 720 0622

Omavalvontasuunnitelma Mäntylä 2022

Ikääntyneiden asiakasmaksutiimi

Asiakasmaksutiimistä saat ohjausta ja neuvontaa ikääntyvien palveluiden asiakasmaksuihin liittyen.

Soita: +358 15 351 3333

 

 

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Järvi-Saimaan Palvelut Oy tuottaa Rantasalmen kunnalle monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon palvelusopimuksen mukaan. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa-...