Rantasalmen ja Sulkavan alueen hengitysinfektiopotilaiden hoito keskitetään Rantasalmelle

Rantasalmen terveysaseman yhteydessöä toimii erillinen infektioasema hengitystieinfektioiden hoitoa varten.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti asemalle ohjataan Rantasalmen ja Sulkavan kunnan asukkaat, joilla on hengitystietulehduksen oireita ja jotka tarvitsevat hoitajan tai lääkärin arviota 1-3 vuorokauden kuluessa, mutta eivät päivystyksellistä hoitoa. Lisäksi asemalla hoidetaan potilaat, joilla on tuoreet ylähengitystietulehduksen oireet, mutta tarvitsevat puolikiireellistä arviota muun syyn vuoksi.

Hoidontarpeen arviointi sekä ajanvaraus infektioasemalle

Hoidontarpeen arviointi sekä ajanvaraus infektioasemalle toimii normaaliin tapaan oman kunnan terveysasemalla.

Rantasalmen terveysasema: 015 527 7148

Hengitystieinfektioiden hoidossa seurataan kaikessa toiminnassa sairaanhoitopiirin ohjeistusta. Ensisijaisesti potilaat hoidetaan etä- ja puhelinvastaanotoilla ja pääasiallisena hoitomuotona on asianmukainen kotihoito. Päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan suoraan Savonlinnan päivystykseen.

Päivystysapu / Savonlinnan keskussairaalan päivystys: 116 117

Milloin hakeutua hoitoon

Mikäli sinulla on lieviä normaalin flunssan oireita ei terveydenhuoltoon ole tarvetta ottaa yhteyttä. Hoida itseäsi hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla. Jos epäilet koronavirustartuntaa tai influenssaa, pysy kotona oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan. Voit myös tehdä koronavirustaudin oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Soita Päivystysapuun 116 117, jos vointisi on sellainen, ettet pärjää hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden.

Epidemiatilanne on Itä-Savossa edelleen rauhallinen. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi on kuitenkin tärkeää, että noudatamme kaikki annettuja ohjeita ja vältämme tarpeettomia kontakteja. Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien tulisi pysyä kotona lukuun ottamatta välttämättömiä menoja, joita ei voi hoitaa muiden avustuksella. Infektion ehkäisyssä käsihygieniasta huolehtiminen on ehdottoman tärkeää.

Lisätietoa alueen koronatilanteesta: https://www.sosteri.fi/koronavirus/