Koronarokotukseen pääsevät nyt 60 vuotta täyttäneet ja kaikki riskiryhmäläiset

 

Rantasalmella koronarokotukseen pääsevät nyt kaikki 60 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Lisäksi ajanvaraus on auki 16 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Rokotukset etenevät siinä tahdissa, kun rokotteita saadaan

Riskiryhmien rokottamisen jälkeen rokotukset etenevät ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpaan. Kun 60 vuotiaat ja tätä vanhemmat on saatu rokotettua, siirrytään porrastetusti nuorempiin ikäryhmiin.

Jos olet sairastanut koronavirusinfektion

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan. Tämän takia rokottamisella ei ole kiire sairastetun koronavirustaudin jälkeen. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Varaa aika sähköisesti ilman jonottamista

Rokotusajan voi sähköisesti varata omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle.

Rokotusajan voit varata alla olevasta linkistä 30.04.2021 alkaen

Aikoja varatessa valitkaa Rantasalmen alueen asukkaille kohdennettu ajanvarauspalvelu.

SÄHKÖINEN AJANVARAUS NETISSÄ: AJANVARAUS.HYVIS.FI/

 https://ajanvaraus.hyvis.fi/citizen/#!/frontpage

https://www.sosteri.fi/koronavirus-sosterissa/koronarokotukset-vaestolle/

Rokotusajanvaraus puhelimitse

Ajanvaraus on avoinna maanantaista perjantaihin klo 12-14 numerosta 050 307 4874. Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Korona rokotteita on rokotettu Rantasalmella 1256 annosta.