Influenssa- ja koronarokotustiedote 12.11.2021

TIETOA RANTASALMEN INFLUENSSA- JA KORONA-ASIOISTA SEKÄ ROKOTUSTEN AJANVARAUKSISTA 

Influenssarokotukset: Rantasalmi aloittaa joukkorokotukset 15.11.21 alkaen neuvolassa, rokotamme VAIN ajanvarauksella. Tarkemmat ohjeet riskiryhmistä ja vakavalle influenssa alttiiden lähipiiristä löytyvät Sosterin sekä THL:n sivuilta. Rokotamme vain paikkakunnalla kirjoilla olevia.  Neuvola- ja kouluikäisten rokotukset tapahtuvat neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa-niistä lähetetty aikavarausohjeet jo aiemmin.

Koronatilanteesta ja koronarokotuksista:

Lainaus 9.11.21 Sosterin viikoittaisesta koronavirustilannekuvasta Itä-Savossa: ”Alueellisesti tartunnoissa korostuu Rantasalmi, jossa on ollut erityisen paljon tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Kannustamme kaikkia huolehtimaan täydestä rokotussussuojasta. Mikäli koronatilanne vaikeutuu, joudutaan harkitsemaan rajoituksien käyttöönottoa, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen muistuttaa.”

Rokotamme edelleen ensimmäisen ja toisen annoksen ottajia joko ajanvarauksella tai saapumalla WALK IN päiviin. Koronarokotteen voi saada kaikki 12 vuotta täyttäneet ja vanhemmat. Aikaisintaan 6 viikon kuluttua 1. annoksesta voi saada tehosterokotteen.

Seuraavat WALK IN -rokotepäivät neuvolassa, Ilveksentie 11.

keskiviikkona 24.11. klo 8-9
– torstaina 25.11. klo 15-17
– torstaina 9.12. klo 15-17
– keskiviikkona 15.12. klo 15-17.

Kolmannen koronarokotteen anto jatkuu. Tähän mennessä kolmannen annoksen ovat saaneet ne yli 12 -vuotiaat, jotka ovat sairautensa tai sen hoidon vuoksi voimakkaasti immuunipuutteisia, sekä ne naiset ja yli 30 vuotta täyttäneet miehet, jotka ovat saaneet aiemman rokotteensa lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä. Nyt ovatkin vuorossa ne 60 vuotta täyttäneet sekä yli 12 -vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat, joiden toisesta annoksesta on kulunut 6 kuukautta. Rokotamme kolmansia koronarokotteita vain ajanvarauksella.

Koronarokotekäynnillä voi halutessaan saada influenssarokotteen, jollei esteenä ole voimakkaita allergioita tai on mahdollista rokottaa vain yhteen käteen.

Ajanvaraukset sähköisesti:

ajanvaraus.hyvis.fi/(valitse Influenssarokotus /Rantasalmi)

ajanvaraus.hyvis.fi (valitse Koronarokotus/ Rantasalmi)

( Koronarokotteille aikoja varattavissa tässä vaiheessa marras- ja joulukuulle.)

 

Rokoteajanvaraukset soittaen: puh. 050 307 4874 arkisin klo 12-14.