Sivistystoimi

Kuva syyslukukauden 2019 lasten musikaalista Supermarsu pelastaa Itämeren silakat. Kuwaamo Sampo Luukkainen.

 

Sivistystoimen vuonna 2020 päivitetty koulusuunnitelma, ks. linkki:

 

Koulusuunnitelma2020-

 

 

Kulttuuri- ja kouluhistoria

 

Rantasalmen kulttuuri- ja kouluhistoria on maineikas: on ollut Haapaniemen kadettikoulu, triviaalikoulu ja pyhäkoulu. Historiasta kertoo Rantasalmen lukion Seniorit ry:n julkaisu: Rantasalmen lukio 1962-2012, jonka voi lukea linkistä:

Lukion Seniorit Ry: Historiikki

 

Sivistystoimen nykytila

 

Pienimpiä kuntalaisia palvellaan laadukkailla varhaiskasvatuspalveluilla. Hoitopaikan saa hyvinkin nopealla aikataululla! Päiväkoteja on kirkonkylällä kaksi, joista toisen ohessa toimii vuodesta 2020 alkaen myös ryhmäperhepäiväkoti. Kylillä on perhepäivähoitajia. Avoin varhaiskasvatus tarjoaa kerhotoimintaa niille perheille, jotka haluavat hoitaa lapset kotona. Koululaisten kesätoiminta auttaa pienten koululaisten kesähoidossa vanhempien ollessa töissä.

 

Perusopetusta tarjotaan kirkonkylän koululla ja Tuusmäen kyläkoululla. Kirkonkylän, Rantasalon, koulun yhteydessä toimii erillisessä rakennuksessa lukio. Lukiossa on aktiivinen musiikkiteatterilinja, studiolinja ja matkailulinja - toki voi opiskella myös yleislinjalla.  Kirjasto sijaitsee kunnantalolla ja palvelee kuntalaisia myös omatoimikirjastona varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella! Järvi-Saimaan kansalaisopisto tarjoaa runsaasti monipuolisia harrastamis- ja opiskelumahdollisuuksia kaikenikäisille.

 

Kunnassa on erittäin aktiivinen Puhallinorkesteriyhdistys ja yhteistyössä koulujen ja opiston kanssa tuotetaan vuosittain lasten ja nuorten musikaaleja! Lisäksi yhdistys järjestää paljon konsertteja vuoden aikana, mikä tekee kunnan kulttuurielämästä poikkeuksellisen vilkkaan! Tuusmäen kylältä löytyy harrastelijateatteri ja opisto tarjoaa mahdollisuuksia myös muun kuin musiikillisen ilmaisun harrastamiseen kuvataiteen, kirjallisuuden ja kädentaitojen parissa.

 

 

Henkilökunta

 

Koulutoimisto

Toimistosihteeri
Jaana Niiranen
puh. 040 161 5016
jaana.niiranen[at]rantasalmi.fi

 

Lukion rehtori ja sivistysjohtaja
Katja Koivunoro
puh. 040 560 8121
katja.koivunoro[at]rantasalmi.fi

 

Varhaiskasvatuspalvelut

Varhaiskasvatuksen esimies

Pasi Savolainen
puh. 040 558 5290
pasi.savolainen[at]rantasalmi.fi

 

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Vastaava ohjaaja
Jani Lievonen
Koulutie 6
58900 Rantasalmi
puh. 040 161 5026
jani.lievonen[at]rantasalmi.fi

 

Kirjasto

Kirjastonjohtaja
Marjut Vainio
puh. 040 161 5017
marjut.vainio[at]rantasalmi.fi
 

 

 

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu