LaKu-passi

 

Kuva syyslukukauden 2019 lasten musikaalista Supermarsu pelastaa Itämeren silakat. Kuwaamo Sampo Luukkainen.

 

TUKEA LAPSEN JA NUOREN HARRASTAMISEEN!

 

Rantasalmen kunta myöntää palveluseteleitä, nk. LaKu-passeja (Lasten Kulttuuri-passi) taloudellista ja muuta tukea tarvitsevien lasten ja nuorten harrastustoimintaan Rantasalmella. Vuonna 2018 tähän tarkoitukseen on saatu kuolinpesälahjoitus. Tuki koskee rantasalmelaisia lapsia ja nuoria. Passin voi saada koulukuraattorilta tai muulta lapsen/nuoren kanssa työskentelevältä kunnan työntekijältä ja sen sisältö sovitaan yhdessä lapsen ja tarvittaessa hänen perheensä sekä työntekijän kanssa. Passilla voi saada maksuttoman osallistumisen kansalaisopiston kurssille, leirille tai yhdistyksen toimintaan, ja se voi sisältää myös mahdollisuuden maksuttomiin harrastusvälineisiin (esim. soitinvuokra).

 

LaKu-passi -käytäntö on suunniteltu yhteistyössä Lastenkulttuurikeskus Verson kanssa. Verso on opetus- ja kulttuuriministeriön tuella ja jäsenkuntien rahoituksella toimiva organisaatio, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten yhtäläiset mahdollisuudet kulttuuri- ja taide-elämään. Rantasalmella tuki koskee kuitenkin myös urheilu- ym. harrastuksia.

 

Vuoden 2019 aikana Rantasalmella on myönnetty 22 LaKu-passia! LaKu-passit ovat myöntäneet 6-18- vuotiaille lapsille ja nuorille kuraattori ja seurakunnan nuorisotyöntekijä. Tuettuja harrastuksia ovat olleet taitoluistelu, musiikki, teatteri ja tanssi, jääkiekko sekä partio.

 

Annetaan lasten harrastaa! LaKu -passi -asiassa ota yhteys koulukuraattoriin, Ann-Helena Koivunoro, Wilmassa, puhelimitse (040 5585288) tai sähköpostilla (ann-helena.koivunoro(at)rantasalmi.fi)

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu