Ajankohtaista

Kunnanjohtajan tervehdys 26.3.2020

26.03.2020 - Ajankohtaista

Kiitos, että seuraat Rantasalmen kunnan tiedotuskanavia! Pyydän myös, että luethan tiedotteet vaikka puhelimessa niille läheisillenne tai naapurillenne, joilla ei ole mahdollisuutta seurata sähköisiä tiedotuskanavia. Tulemme lähipäivinä lähestymään myös kirjeitse yli 70-vuotiaita kuntalaisia.

Taistelu koronavirusta vastaan on jo käynyt täysillä Itä-Savon alueella ja Suomessa pari viikkoa. Terveydenhuolto valmistautuu kaikella ammattitaidollaan tilanteeseen. Hallitus käyttää valmiuslakia uusiin järeisiin toimiin.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä edelleen ensisijainen ohje on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja kodin ulkopuolisten kontaktien välttäminen, erityisesti yli 70-vuotiaat ja riskiryhmään kuuluvat. Tämä voi tuntua kohtuuttomalta vaatimukselta, varsinkin tilanteen pitkittyessä, mutta näillä toimenpiteillä pyritään estämään viruksen leviäminen ja terveydenhuollon resurssien ylikuormittuminen.

Rantasalmen kunnassa tehdään päivittäin työtä, jotta palvelut voidaan tuottaa mahdollisimman hyvin poikkeustilanteesta huolimatta. Tulemme lähiviikkoina tekemään päätöksiä, kunnan mahdollisuuksista tukea yrityksiä vaikeassa tilanteessa. Tällä hetkellä toivomme kärsivällisyyttä tilanteessa.

Kunnan tiedottamisesta vastaa johtoryhmä kunnanjohtajan johdolla. Emme henkilöidy tiedotteissamme, vaan tiedottaminen tapahtuu Rantasalmen kunnan toimesta. Meihin voi kuitenkin olla yhteydessä normaaleilla yhteystiedoilla kaikissa askarruttavissa asioissa.

Toivon jokaiselle kaikista huolimatta hyvää kevättä ja jaksamista vaikeassa tilanteessa – kyllä rantasalmelaiset selviävät tästä!

Kristiina Järvenpää
kunnanjohtaja

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu